Desigualtats
Economia 15/02/2022

Granollers i Cerdanyola del Vallès, entre els municipis amb més desigualtat de renda el 2016

Les madrilenyes Pozuelo de Alarcón i Alcobendas van liderar el rànquing de localitats amb més diferència entre rics i pobres de Fedea

ARA
2 min
La Casa Clapés, a la Plaça de la Porxada de Granollers.

BarcelonaGranollers i Cerdanyola del Vallès es van situar el 2015 i el 2016 entre els municipis de més de 50.000 habitants amb més desigualtat de la renda personal, segons es desprèn de l'informe Renda personal dels municipis espanyols i la seva distribució, anys 2015 i 2016, publicat aquest dimarts per la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea). Els dos municipis de més de 50.000 habitants amb més desigualtat són Pozuelo de Alarcón i Alcobendas (a Madrid), també en el rànquing dels més rics, i els segueix Sanlúcar de Barrameda (Cadis), un dels més pobres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Completen la llista dels deu municipis més desiguals del 2016 Castelldefels, Majadahonda (Madrid) —tots dos de renda alta—, El Ejido (Almeria) —amb la renda mitjana més baixa entre els municipis d'aquesta mida—, Oriola i Torrent (tots dos al País Valencià). A l'altre extrem, el municipi més gran de 50.000 habitants amb menys desigualtat el 2016 va ser el Prat de Llobregat, seguit, en ordre ascendent, per Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Sant Boi de Llobregat, Rubí, Alcorcón i Leganés (Madrid), Sant Ferran (Formentera), Cornellà de Llobregat i Fuenlabrada (Madrid). Cal tenir en compte que aquestes dades tenen un decalatge temporal i es van registrar molt abans de l'impacte de la pandèmia.

Pel que fa als municipis de més de 50.000 habitants amb més renda personal mitjana, van encapçalar la llista en tots dos anys Pozuelo de Alarcón i Majadahonda. El 2016, Alcobendas va passar a ocupar la tercera posició, i va desplaçar Las Rozas de Madrid, després de Sant Cugat del Vallès. En tots dos anys, Castelldefels, Madrid, Barcelona i San Sebastián de los Reyes (Madrid) van ocupar els següents llocs, i va tancar el rànquing el 2016 Rivas-Vaciamadrid (Madrid).

A l'altre extrem, els deu municipis amb renda mitjana més baixa per declarar van ser, el 2016, El Ejido, Sanlúcar de Barrameda, Santa Lucía de Tirajana (Gran Canària), Elda (País Valencià), Arona (Tenerife), Lorca (Múrcia), Torrevella (País Valencià), Motril (Granada), Vélez-Màlaga (Màlaga) i Utrera (Sevilla).

stats