Farmacèutiques
Economia 23/07/2022

Un grup italià compra la farmacèutica catalana Lacer

La companyia fabrica pasta de dents i productes com el Thrombocid i la Talquistina

ARA
1 min
La icònica pasta de dents és el producte més conegut de Lacer.

La farmacèutica catalana Lacer ha passat a mans del grup milanès Italfarmaco. Segons ha comunicat el grup –especialment conegut per la seva pasta de dents i per productes sense recepta, com el Thrombocid o la Talquistina– l’empresa italiana és la guanyadora de la subasta oberta després de la mort prematura del seu president d’origen suís, Helmut Andress, i que havia generat l’interès de nombroses empreses, com Colgate, Stada o Cooper Pharma. L’import de la venda no s’ha fet públic, però durant el procés Lacer havia assegurat que les ofertes que tenia s’acostaven als 500 milions.

Lacer té una fàbrica a Cerdanyola del Vallès, dona feina a 476 persones i l’any passat va facturar més de 150 milions d’euros. Italfarmaco, per la seva banda, té una dimensió molt superior: té 3.200 empleats i el 2020 va facturar 683 milions. La companyia també té una fàbrica a Espanya (a Alcobendas). Entre els seus productes més coneguts hi ha Natalben (per a dones que es volen quedar embarassades) o Prodefen (complement alimentari per recuperar la flora intestinal), entre d’altres.

Nascuda als anys 40, Lacer havia estat objecte de desig per part dels fons de capital risc des de fa temps. No va ser fins la defunció del patriarca que els seus cinc fills van acceptar vendre l’empresa.

stats