Economia 09/06/2016

Grup Miquel també farà 'badulaques'

El grup de distribució propietari de Gros Mercat obre sis establiments de proximitat sota la insígnia 'Proxim'

Júlia Manresa
1 min
Grup Miquel també imulsa pels supermercats 'badulaque'

BarcelonaEl grup de distribució Grup Miquel, que va ser absorbit ara fa prop d'un any pel gegant xinès Bright Food, no vol quedar enrere en l'onada d'obertures de supermercats de proximitat que els canvis en els hàbits de consum provocats per la crisi han impulsat en els darrers anys. Aquest dijous el Grup Miquel ha anunciat l'obertura de sis supermercats de la insígnia Proxim, un tipus d'establiment de mida més reduïda i amb un horari més ampli.

Grup Miquel ja comptava amb aquesta insígnia des del 1987 però "la demanda ha augmentat darrerament i s'ha decidit reimpulsar el model", explica una portaveu de l'empresa a l'ARA. De fet, el grup propietari de Gros Mercat se suma a altres cadenes de distribució com Caprabo, Carrefour i Condis, que, com va explicar l'ARA, aquest any també estan impulsant aquest tipus de negoci a través del model de franquícies després d'observar un augment de la demanda en el comerç de proximitat i la reducció de l'afluència en grans superfícies.

"El 'badulaque' esdevé supermercat"

Concretament Grup Miquel ha inaugurat sis establiments Proxim, dos a Barcelona, un a Mataró, un a Cerdanyola i un a Terrassa. Actualment Grup Miquel compta amb 30 supermercats Proxim a Catalunya, 20 a la província de Barcelona i 10 a Girona. Tal com explica la mateixa portaveu, "Proxim es va reposicionar el 2015 i aquest 2016 s'ha començat a impulsar". Per això, aquest any ja han obert nou establiments d'aquest tipus a Catalunya i set a l'Estat.

stats