Economia 04/10/2017

Guindos diu que les empreses i els clients dels bancs de Catalunya no han de témer res perquè no hi haurà secessió

Lloa el discurs del monarca i assegura que va ser "correcte i molt clar"

Ara
2 min
Luis de Guindos parla a 'España amenazada' dels temps més difícils de la crisi.

MadridEl ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha afirmat aquest dimecres que el govern triarà els "instruments i temps adequats" perquè no es produeixi la independència a Catalunya, i ha assegurat que les empreses i els clients d'entitats financeres catalanes "no han de tenir por", perquè la secessió "no es produirà".

El ministre ha fet aquestes manifestacions en unes declaracions als periodistes abans d'inaugurar el congrés sobre emprenedors i innovadors South Summit. Guindos ha subratllat que els bancs catalans "són bancs espanyols i europeus", així com "entitats sòlides", de manera que els clients "no han de témer res".

Luis de Guindos ha afirmat que el govern triarà els instruments i els temps "adequats" perquè no es produeixi la independència a Catalunya, per la qual cosa també considera que les empreses "no han de tenir por de res". En aquest sentit, ha apuntat que s'estan vivint "temps de molt soroll i molta confusió", si bé les dades econòmiques reflecteixen que l'evolució de l'economia catalana és "positiva", amb unes dades d'afiliació "bones" que a la comunitat catalana són "fins i tot millors que la mitjana".

Això suposa, segons la seva opinió, que "ningú s'ha cregut l'amenaça independentista", recull Europa Press. "Estem en un procés de millora econòmica, fins i tot més intensa a Catalunya", i el govern espanyol no deixarà que "cap il·legitimitat pugui afectar el procés de prosperitat de la societat catalana i espanyola".

Sobre el missatge del monarca Felip VI, el ministre l'ha qualificat de "correcte i molt clar", i ha dit que no creu que es pugui interpretar que el seu pronunciament es va produir perquè el govern espanyol sigui incapaç de gestionar la situació a Catalunya.

La prioritat per al titular d'Economia és "tornar al marc de la legalitat", i ha dit que si la Generalitat fa aquest retorn, l'executiu espanyol "tindrà la mà estesa". Sobre la possible aplicació de l'article 155 de la Constitució, el ministre no s'ha pronunciat, però ha deixat constància que l'executiu espanyol actuarà amb "els instruments i temps adequats".

Finalment, sobre la proposta de reprovació de la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, anunciada pel PSOE, Luis de Guindos ha assenyalat que "l'important en aquests moments és la unitat de tots els partits constitucionalistes". "Estic segur que el PSOE hi serà", ha dit.

stats