Economia 03/04/2019

GVC Gaesco pacta la venda del 45% de l'antiga Bankia Bolsa al grup Gala Capital

L'agència de valors catalana va comprar Beka el 2013

Efe
2 min
Maria Àngles Vallvé, presidenta de GVC Gaesco.

BarcelonaEl grup GVC Gaesco ha pactat la venda del 45% que tenia a Beka Finance, l'antiga Bankia Bolsa, al grup d'inversió Gala Capital, segons han explicat a Efe fonts financeres. L'operació, que encara està pendent de l'aprovació de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i l'import de la qual no s'ha revelat, suposa que GVC Gaesco es desprèn d'aquest percentatge que controlava de Beka Finance, al no considerar estratègica aquesta participació.

I és que al desembre del 2013 GVC Gaesco va adquirir la societat de valors Bankia Bolsa, que va passar a anomenar-se Beka Finance. A l'agost del 2016 es va produir la integració del negoci de renda variable institucional i minorista, el departament d'anàlisi i les àrees d'operacions i sistemes a GVC Gaesco Valores, que va passar a denominar-se GVC Gaesco Beka.

Així doncs, amb aquesta operació, GVC Gaesco integra tot el negoci relatiu a la societat de valors en una sola companyia. Aquesta operació s'ha tancat poques setmanes després de la incorporació d'Enrique García Palacio com a nou director general del grup GVC Gaesco.

Gala Capital va entrar en l'accionariat de Beka Finance el novembre del 2017 gràcies a una ampliació de capital que li va donar el 30% d'aquesta societat, mentre que va deixar la participació de GVC Gaesco en un 45%

stats