Uns 'hackers' roben 354 milions de dòlars en criptomonedes

La cotització del NEM cau un 11% després de l'atac a la japonesa Coincheck

Coincheck, un dels principals 'brokers' de criptomonedes del Japó, ha anunciat que reemborsarà el 90% del valor dels 354 milions de dòlars de NEM -la desena criptomoneda per import- que van ser robats en un atac de pirateria. La companyia va aturar les operacions després de detectar un "accés no autoritzat" a la seva xarxa que podria haver afectat a 260.000 clients.

Bloomberg va afirmar que la cotització del NEM va caure un 11% en 24 hores, mentre que el preu del bitcoin es va rebaixar un 3,4% i el ripple, un 9,9%. La caiguda va ser més forta que el 2014, quan el 'broker' MtGox va anunciar que havia perdut 850.000 bitcoins, que finalment van ser 650.000.

Segons informa la BBC, els 'hackers' van piratejar Coincheck durant la matinada de divendres, però els moviments no van ser descoberts fins a vuit hores deprés. La companyia va comunicar a la Borsa de Tòquio la pèrdua a l'equivalent a 58.000 milions de iens i va investigar quants afectats tenia.

"Sabem on han estat enviats els fons", va explicar el cap d'operacions de la companyia, Yusuke Otsuka, que va mostrar la possibilitat de seguir el rastreig de la moneda virtual robada per "recuperar-la".