Economia 30/07/2014

Hisenda manté exempt de tributació el 60% de les rendes del lloguer que reben els propietaris

L'Estat havia plantejat una rebaixa fins al 50% en la part lliure d'impostos, però finalment aquest canvi no apareix a l'avantprojecte de reforma fiscal

Europa Press
1 min
Cristóbal Montoro va afirmar que Pujol ha reaccionat a les investigacions d’Hisenda.

MadridUn nou canvi anunciat que finalment no s'ha materialitzat a la reforma local que proposa el govern espanyol. En un principi havia anunciat que rebaixaria del 60% al 50% el percentatge que queda exempt de tributar en l'IRPF en les rendes del lloguer que ingressen els propietaris d'immobles. L'avantprojecte de llei manté, finalment, l'exempció del 60%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministeri d'Hisenda ha confirmat a l'agència Europa Press aquest canvi de criteri que recull en la reforma fiscal que aprovarà aquest divendres el consell de ministres per remetre-la al Congrés. L'executiu justifica que la mesura de no retallar finalment la part lliure d'impostos és seguir fomentant el lloguer d'habitatges buits.

El text manté l'exempció total d'IRPF per als propietaris que lloguen el seu pis a inquilins menors de 30 anys i tampoc restableix la deducció de què gaudien els qui llogaters i a la qual ara poden acollir-se els inquilins amb rendes inferiors als 24.100 euros.

Es tracta d'un nou retoc en la norma que aprovarà l'executiu i de la qual s'han conegut altres canvis importants respecte a les primeres pretensions del govern espanyol. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha fet marxa enrere en l'anunci de gravar les indemnitzacions per acomiadament a Espanya i ha elevat la quantia mínima per tributar a indemnitzacions a partir de 180.000 euros, la qual cosa vol dir que la gran majoria continuaran com fins ara, sense tributar a Hisenda.

També s'ha conegut aquesta setmana que els majors de 65 anys que venguin béns i els destinin a una renda vitalícia no tributaran per les possibles plusvàlues d'aquestes vendes.

stats