Economia 07/11/2014

Hisenda investiga si els acords fiscals de Luxemburg afecten empreses espanyoles

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, titlla d'"inadmissible" que s'utilitzin instruments fiscals per distorsionar la competència

Europa Press
1 min

Brussel·lesEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, s'ha mostrat aquest divendres "convençut" que l'Agència Tributària està investigant si hi ha interessos espanyols afectats pels acords fiscals avantatjosos que Luxemburg té amb centenars de multinacionals i que van ser filtrats aquesta setmana.

"Estic convençut que l'Agència Tributària, dins de la seva independència, ho està fent ja", ha declarat De Guindos en una roda de premsa a Brussel·les, després de ser preguntat per si el govern espanyol estudiava indagar en la informació filtrada aquest dijous sobre el cas luxemburguès.

El ministre ha dit que és aviat per estimar l'impacte d'aquests acords amb multinacionals, perquè fins ara "es desconeixien pel gran públic", i ha recalcat la importància d'aclarir si els pactes eren "públics o no" i si es tracta de un instrument "distorsionant".

Tot i que el ministre ha evitat qualificar el cas concret de Luxemburg, sí que ha dit que des del punt de vista "genèric" és "inadmissible" que s'utilitzin instruments fiscals per distorsionar la competència dins de la Unió Europea.

També ha concedit que és "difícil d'explicar" als ciutadans que s'ofereixin avantatges fiscals a grans empreses, mentre s'imposen retallades a nivell nacional.

De Guindos no ha volgut aprofundir en aquest assumpte perquè, segons ha dit, seria una "frivolitat" donar una opinió sobre informació publicada un dia abans i ha demanat "esperar als fets".

stats