Economia 02/02/2021

Holded tanca una ronda de 15 M€ per duplicar la plantilla

L'empresa de software de gestió per a pimes va duplicar les vendes l'any de la pandèmia

2 min
Els fundadors de Holded, Javi Fondevila i Bernat Ripoll

BarcelonaLa companyia catalana de software de gestió per a pimes Holded ha tancat una ronda de finançament de 15 milions d’euros, segons ha pogut saber l’ARA. L’operació l’ha liderada el fons de capital risc amb seu a França Elaia i també hi han participat inversors que ja eren al capital, com les firmes Lakestar, Nauta Capital i Seedrocket.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb la nova injecció, Holded vol contractar 75 nous treballadors, que se sumarien als prop de 70 que formen actualment la plantilla. L’empresa no comparteix xifres sobre la seva facturació, però afirma que l’any de la pandèmia va més que duplicar les vendes. A més, aquest creixement també es va reflectir en el seu nombre de clients, que ja supera les 80.000 petites empreses i autònoms.

La inversió es destinarà en part a impulsar el negoci de l’empresa més enllà de les fronteres espanyoles i la start-up obrirà una oficina a París per començar a fer-se un lloc en el mercat francès. Després d’assajar aquest primer pas cap a la internacionalització, l’empresa vol repetir el desembarcament en altres països europeus o de fora del continent.

Unificar processos de gestió

“La petita empresa és un dels segments més afectats per la pandèmia, però també el que més tira endavant”, explica a l’ARA Bernat Ripoll, cofundador de Holded. El seu programari permet a les pimes unificar tots els processos de gestió del dia a dia de l’empresa, com ara l’elaboració de factures, la comptabilitat i el control de les nòmines dels treballadors. “Pots tenir el teu panell de control”, comenta sobre el model de negoci. La start-up ofereix un pla gratuït per a autònoms que emetin fins a 50 factures anuals i té plans de pagament d’entre 10 i 100 euros.

Per al 2021, Ripoll confia que Holded aconseguirà més que duplicar la facturació i consolidar la seva posició a Espanya. “Sempre ens agrada aixecar diners amb capital al banc, i amb la pandèmia ens hem quedat com si no hagués passat res. Fins i tot hem pogut apujar salaris i seguir contractant”, apunta el directiu. De fet, assegura que l’empresa podria arribar al break even si s’ho proposés, però de moment seguirà invertint per créixer.

stats