Economia 14/10/2019

El hòlding dels Grifols compra BPL, que té 50 centres de plasma als EUA

Scraton Enterprises signa un crèdit de 875 milions amb la banca per finançar l'adquisició

Ara
1 min
Grifols amplia les compres selectives

BarcelonaScranton Enterprises, societat vinculada a directius i socis de Grifols, ha comprat l'empresa nord-americana BPL Plasma, segons publica aquest dilluns el diari Expansión. El tancament de la compra està pendent de l'aprovació per part de la Federal Trade Commission.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

És la segona operació que aquest hòlding que té la seva seu a Amsterdam realitza en el sector del plasma després d'adquirir a Grifols al gener les empreses Haema i Biotest per 537 milions de dòlars (uns 469 milions d'euros).

Scranton acaba de crear una divisió de plasma per agrupar totes aquestes companyies. L'operació de BPL Plasma, que podria rondar els 600 milions d'euros, s'ha finançat mitjançant un préstec de 875 milions amb un termini de cinc anys, segons el despatx novaiorquès Proskauer. El banc assegurador és Bank of America -que ja va finançar l'anterior adquisició de Haema i Biotest- i en el crèdit hi han participat CaixaBank, Bankia, BBVA, Sabadell, Santander, Commerzbank o BNP Paribas, entre altres entitats.

Aquests bancs han subscrit cada un entre 75 milions i 100 milions d'euros. El nou préstec també permet refinançar el crèdit de 315 milions d'euros signat al març per comprar Haema i Biotest.

BPL Plasma té la seva seu a Austin (Texas, EUA) i posseeix una xarxa de recollida de plasma amb mig centenar de centres en diversos estats estatunidencs i una plantilla de més de 2.000 empleats. La companyia formava part de BPL Group i subministra matèria primera a BPL Therapeutics, companyia de derivats de la sang amb seu al Regne Unit.

stats