Economia 04/04/2020

Hotels i càmpings no hauran de pagar la quota obligatòria del cànon de l'aigua en el que queda d'any

L'impacte de la rebaixa fiscal és de mig milió d'euros, que assumirà l'Agència Catalana de l'Aigua

Elisabet Escriche Rivas
1 min
La mesura beneficiarà a 3.070 hotels i 352 càmpings

BarcelonaUn total de 3.070 hotels i 352 càmpings no hauran de pagar la quota obligatòria mínima del cànon de l'aigua des d'abril fins a finals d'any. Aquesta quota és de 3 metres cúbics per plaça d'ocupació i mes. A canvi, es determina un nou mínim de sis metres cúbics per establiment, que és el que paguen els usuaris domèstics i industrials. Així ho ha anunciat aquest dissabte el departament de Territori i Sostenibilitat, a proposta de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'impacte d'aquesta rebaixa fiscal, valorada en prop de mig milió d'euros, l'assumirà la mateixa ACA en el seu pressupost.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El caràcter extraordinari i excepcional de la situació derivada del covid-19 requereix l'adopció amb urgència de mesures que puguin compensar els efectes socials i econòmics que té i pot tenir més endavant la situació creada", ha assegurat en un comunicat el departament de Territori i Sostenibilitat.

Segons el departament, el sector turístic i hoteler, que representa el 12% del producte interior brut (PIB), serà "possiblement" el que rebrà un fort impacte no només perquè s'ha vist obligat a tancar els establiments en un període de forta ocupació com la Setmana Santa, sinó també perquè "serà difícil" que assoleixi a curt termini els nivells d'activitat habituals.

stats