Economia 17/06/2019

Huawei ingressarà 30.000 milions de dòlars menys pel veto dels EUA

L'empresa xinesa obtindrà un 10% menys respecte al 2018 i un 30% menys respecte a les previsions

Ara
2 min
El fundador de Huawei, Ren Zhengfei, en una taula rodona a la seu de la companyia a Shenzhen

BarcelonaEl fundador i conseller delegat de la tecnològica xinesa Huawei, Ren Zhengfei, ha pronosticat aquest dilluns que els ingressos de la firma quedaran 30.000 milions de dòlars (26.760 milions d'euros) per sota del que esperaven arran del veto imposat pels Estats Units als seus productes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El cap del gegant tecnològic ha indicat que la facturació derivada de les vendes caurà, aquest any i el vinent, fins a 100.000 milions de dòlars (89.200 milions d'euros). Això representa un descens de gairebé el 10% respecte a les dades del 2018. Prop d'un 30% menys si es tenen en compte les previsions que s'havien fet: a principis d'any, Ren havia explicat en una entrevista que l'empresa preveia assolir els 125.000 milions de dòlars (111.500 milions d'euros) en ingressos aquest any.

No obstant això, en una taula rodona celebrada a la seu de l'empresa, a Shenzhen, Ren ha afirmat aquest dilluns que els pròxims dos anys es reduirà la seva capacitat, però ha assenyalat que cap al 2020 "es tornarà a la inèrcia de creixement".

L'empresari ha afirmat que els "revessos" contra Huawei "no han sigut causats per empreses" nord-americanes, sinó per "polítics", una clara referència al govern dirigit per Donald Trump, que afirma que l'empresa xinesa és un perill per a la seguretat del seu país.

"El govern dels Estats Units està decidit a prendre mesures extremes contra Huawei, però no ens aturaran", ha apuntat Ren, que s'ha mostrat optimista de cara a la cooperació futura amb empreses nord-americanes, malgrat la prohibició de Washington.

"En els últims trenta anys el desenvolupament de Huawei ha rebut suport d'empreses de tot el món", ha insistit. "En el passat, quan encara no érem tan forts, estàvem decidits a treballar amb empreses dels Estats Units; en el futur estarem encara més predisposats a treballar-hi".

Tot i les acusacions internacionals sobre la seguretat dels seus equipaments, Huawei va guanyar un 25,1% més el 2018. Segons la tecnològica, l'any passat van vendre 206 milions de dispositius mòbils i van facturar 721.200 milions de iuans en vendes, uns 94.800 milions d'euros.

stats