Economia 03/08/2012

Iberia anuncia una reestructuració que comportarà acomiadaments

La companyia anuncia aquest pla després que la fusió Iberia-British tingués unes pèrdues de 231 milions d'euros en el primer semestre

Efe
2 min

MadridEl pla de reestructuració d'Iberia en el qual està treballant International Airlines Group (IAG) estarà conclòs a la fi de setembre, ha anunciat aquest divendres el conseller delegat del grup, Willie Walsh, que ha lamentat que no es podrà evitar "la pèrdua d'ocupacions".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Walsh ha dit que probablement el pla inclourà "la reducció de grandària a curt termini, la remodelació de la xarxa amb la finalitat d'aconseguir uns majors ingressos unitaris i una reavaluació de tots els aspectes del negoci per obtenir una base de costos competitiva i un servei que permeti aconseguir un creixement rendible a curt termini".

"Inevitablement, no serem capaços d'evitar la pèrdua d'ocupacions com a part d'aquest procés", ha afegit en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per anunciar els resultats del primer semestre.

En una teleconferència amb analistes, Walsh ha assegurat que les aerolínies competidores europees també estan engegant programes de reestructuració i ha avisat que els problemes macroeconòmics a Europa s'han aprofundit "molt més allà del que qualsevol hagués anticipat".

La decisió arriba després que la societat resultant de la fusió Iberia-British, IAG, hagi registrat unes pèrdues e 231 milions d'euros en el primer semestre en comparació amb els 98 milions de benefici del mateix període de l'any passat. La companyia ha precisat en un comunicat que les dades explouen 21 dies d'Iberia previs a la fusió. La facturació de IAG va arribar als 8.532 milions d'euros, una millora del 13,2 respecte el primer semestre del 2011.

Els problemes d'Iberia són profunds i estructurals i el medi ambient econòmic reforça la necessitat d'un canvi estructural permanent, ha afegit. El conseller delegat els ha resumit en una combinació de dos aspectes: la situació de l'empresa i l'entorn econòmic difícil a Espanya

Segons Walsh, Iberia Express, la nova filial de baix cost d'Iberia, "ha experimentat un excel·lent començament i ha estat rendible en el seu tercer mes d'activitat, juny, establint una operació exemplar des de Madrid-Barajas".

stats