Economia 16/04/2012

Iberia cancel·la 128 vols aquest dilluns, en la tercera jornada de vaga dels pilots

El sindicat de pilots Sepla ha convocat una nova tongada de trenta jornades de vaga per protestar contra la creació de la filial de baix cost Iberia Express

Efe
1 min

MadridTercera jornada de vaga dels pilots d'Iberia en la nova tanda de trenta que ha convocat el sindicat de pilots Sepla. Aquest dilluns la companyia ha cancel·lat 128 dels 343 vols previstos, que significa el 37% del servei programat. Davant el perjudici que les reiterades aturades d'Iberia suposa "per a la imatge d'Espanya i l'economia del país", la ministra de Foment, Ana Pastor, ha instat la companyia i el sindicat Sepla a una reunió per acostar postures. De moment, no ha transcendit la data de la trobada, malgrat que les dues parts haurien acceptat la "invitació" ministerial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nova tongada de convocatòries de vagues, que es van iniciar el passat dilluns 9 d'abril, se sumen a les dotze que els pilots d'Iberia van fer entre el desembre i el febrer per protestar contra la creació de la filial de baix cost Iberia Express, que va començar a operar el passat 25 de març.

Les dotze aturades van suposar per a la companyia unes pèrdues econòmiques que ronden els 36 milions d'euros –3.000.000 d'euros per cada jornada–, de manera que la nova sèrie d'aturades podrien suposar uns 90 milions d'euros més.

La primera jornada de vaga d'aquesta segona tanda va coincidir amb el dilluns de Pasqua, en què molts espanyols retornaven de les vacances de Setmana Santa, i l'última jornada tindrà lloc en plenes vacances estiuenques. Les altres aturades es faran, entre algunes dates destacades, durant el pont de l'1 de maig i el de Sant Isidre, a Madrid.

stats