Economia 12/12/2012

Imputat l'exdirector de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea

El jutge crida a declarar Enric Sabaté arran de la querella contra ell presentada per l'anterior junta. L'actual presidenta de l'entitat, Montse Llosa, confia en la seva innocència

Efe
2 min
La façana de la secció de crèdit de la cooperativa agrària de l'Aldea al desembre.

TortosaEl jutjat d'instrucció número 3 de Tortosa ha imputat l'exdirector de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea, Enric Sabaté, en la causa penal oberta per la fallida de l'entitat, en què també està imputat l'exgerent Daniel Ferré.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La jutge ha cridat a declarar Sabaté en qualitat d'imputat en el marc de la investigació oberta per la querella que l'anterior junta, presidida per Fernando Falcó, va presentar en contra de l'exgerent de la cooperativa per apropiació indeguda, ocultació d'informació i administració deslleial, segons han informat fonts judicials.

L'actual presidenta de l'entitat, Montse Llosa, afirma que respecta la decisió de la jutge i afegeix que "nosaltres no tenim res a dir", si bé també deixa clar que creu en la innocència de Sabaté.

"La junta rectora ja vam dir quan vam entrar que volíem depurar les responsabilitats i les culpabilitats. Això no vol dir que nosaltres no confiem en la innocència de l'Enric. Jo hi confio plenament, però és la meva percepció. És la justícia, qui decidirà", ha indicat Llosa.

De fet, l'exdirector de la secció de crèdit, tancada arran de la fallida, continua com a treballador de la cooperativa, com a "enllaç de la junta rectora amb el passat".

Segons Llosa, Sabaté és l'únic que pot situar l'actual junta, totalment nova, "en documentació, programes informàtics" i dades que fan referència a l'anterior etapa.

D'altra banda, la presidenta de la cooperativa de l'Aldea ha reconegut que la imputació de Sabaté ha suposat "una sorpresa".

Encara més, l'informe extern sobre l'auditoria i el col·lapse de la secció de crèdit encarregat a un gabinet d'economistes extern i l'informe de l'administrador concursal no situaven a l'exdirector de la secció de crèdit com un dels culpables del col·lapse, sinó que feien recaure la responsabilitat principal en l'exgerent Daniel Ferré.

L'exdirector de la secció de crèdit haurà d'anar a declarar davant el jutjat de Tortosa previsiblement el 10 de gener.

stats