Economia 14/12/2016

Inditex (Zara) guanya 2.205 milions els nou primers mesos del seu any fiscal

La companyia ha creat més de 9.200 llocs de feina el darrer any

Ara
1 min
Botiga Zara a la Cinquena Avinguda de Nova York

BarcelonaInditex, la companyia tèxtil de la qual és principal accionista Amancio Ortega i que té marques com Zara, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear o Oysho, ha obtingut un benefici net de 2.205 milions d'euros en els nou primers mesos del seu any fiscal –de l'1 de febrer al 31 d'octubre–, segons ha informat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest benefici és un 9% superior al mateix període de l'any passat. Les vendes del grup en aquests nou mesos han pujat a 16.403 milions d'euros, amb un augment de l'11%.

Zara obre una macrobotiga a la plaça Catalunya de BarcelonaAquesta generació de beneficis, juntament amb les inversions que ha fet el grup, han permès la creació de 9.245 nous llocs de feina durant l'últim any, dels quals 1.705 són a Espanya.

El president del grup tèxtil gallec, Pablo Isla, ha destacat la importància d'aquesta xifra de generació d'ocupació en diferents països, però especialment a l'Estat, que en surt beneficiat per l'efecte seu. Això es deu, segons Isla, "a la política continuada d'inversions tant operatives com comercials i el desenvolupament del model integrat de vendes en botigues a peu de carrer i la venda 'online', que seguirem impulsant".

stats