Economia 09/12/2016

Zara obre una macrobotiga a la plaça Catalunya de Barcelona

El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, va comprar l'antiga seu del BBVA el 2013 per 100 milions d'euros

Ara
1 min
La nova botiga va obrir ahir les portes a l'antiga seu del BBVA.

BarcelonaZara ha obert una nova botiga emblemàtica a l'antiga seu històrica del BBVA a la plaça Catalunya, en ple centre de Barcelona. L'establiment compta amb més de 3.600 metres quadrats repartits en tres plantes i inclou les seves col·leccions per a dona, home i nen.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat l'empresa aquest divendres, la nova macrobotiga va obrir ahir les portes i ocupa l'edifici projectat el 1931 com a seu a Barcelona del Banc de Bilbao. El projecte arquitectònic de la nova botiga l'ha dirigit l'arquitecta corunyesa Elsa Urquijo.

La reforma s'ha centrat a preservar els principals elements arquitectònics de l'antic banc, com la cúpula vidriada, l'atri columnat amb sòls de marbre característics dels edificis civils de l'època i els murals que recorren l'escala de vianants. Sense apartar-se del pla mediambiental d'Inditex, la nova botiga segueix un concepte de sostenibilitat, tant pel que fa al procés de construcció com a l'operació comercial.

Inditex eludeix prop de 150 milions d'euros anuals en impostos a EuropaEl fundador d'Inditex, Amancio Ortega, va comprar l'edifici el 2013 per 100 milions d'euros a través del seu fons patrimonial. Aleshores fonts de l'empresa van assegurar que l'operació no tenia cap relació amb el negoci tèxtil d'Ortega, però el maig passat es va confirmar que Zara obriria una de les seves botigues més grans del món a la capital catalana.

stats