Economia 22/01/2018

La xifra de negoci de la indústria i els serveis també va créixer a Catalunya el novembre

La facturació del sector serveis es va situar en el 7,4%, per sobre de la dada d'octubre

Ara
1 min
Un dels treballadors de la planta de l’automobilística Seat a Martorell, una de les principals empreses del sector industrial a Espanya.

BarcelonaLa xifra de negocis de la indústria i del sector dels serveis a Catalunya van seguir el novembre passat la tendència a l'alça de l'octubre, malgrat la situació política derivada del referèndum de l'1-O, segons es desprèn de les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Així, doncs, la xifra de negoci de la indústria al novembre al conjunt d'Espanya va augmentar un 7,5%. A Catalunya el creixement es va situar lleugerament per sota, i va acabar el mes en el 6,8%. Precisament, la dada de l'octubre de Catalunya –del 9% de creixement anual–, va ser molt superior a la del mes de setembre, quan encara no s'havia celebrat el referèndum.

Pel que fa a la facturació del sector serveis, la millora a Catalunya va ser del 7,4% interanual, per sobre del 5,2% que va registrar a l'octubre. D'altra banda, la dada al conjunt de l'Estat es va situar en el 7,7%. Aquest repunt també es va notar en l'ocupació del sector serveis a Catalunya, que va registrar un augment del 2,8%, per sobre de la mitjana espanyola del 2,5%.

stats