Química

Guerra d'opas a la catalana Ercros

Els títols de la química es disparen a la borsa després d'una oferta de la italiana Esseco

2 min
Planta d’Ercros a Vila-seca, on els Mossos van fer ahir els escorcolls.

BarcelonaErcros, que aquest divendres té previst celebrar la seva junta general d'accionistes, ha començat el dia amb l'anunci a la Comissió Nacional del Mercat de Valors d'una oferta d'adquisicions d'accions (OPA) per part de la companyia italiana Esseco. Així, sobre la química que presideix Antoni Zabalza cau una nova opa, després de la que va presentar el grup porugués Bondalti.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup industrial italià Esseco, controlat per San Martino, ha llançat una oferta pública d'adquisició d'accions de caràcter voluntari sobre la totalitat del capital social d'Ercros a un preu de 3,84 euros per acció. L'oferta de Bondalti era inferior, de 3,60 euros per acció. El preu ofert per Esseco en la seva contraopa, de 3,84 euros per títol, suposa valorar Ercros en 351,1 milions d'euros, i representa una prima del 10% sobre el preu a què van tancar aquest dijous les accions de l'espanyola.

La companyia italiana defensa a més que els 3,84 oferts en la seva opa suposen una prima del 6,7% sobre l'opa inicial de la portuguesa Bondalti i del 61,3% respecte al preu mitjà ponderat de cotització per volum de les accions d'Ercros durant el mes immediatament anterior a la presentació de la sol·licitud d'autorització d'oferta inicial de Bondalti. L'oferta es dirigeix a la totalitat del capital social d'Ercros, representat per 91.436.199 accions de 0,30 euros de valor nominal cadascuna, pertanyents a una mateixa i única classe i sèrie i totalment subscrites i desemborsades.

 El preu de l'oferta s'abonarà íntegrament en efectiu. En aquest sentit, Esseco assegura que disposa "de suficient capital i compromisos de finançament per fer front a l'obligació de pagament de la contraprestació" oferta en la seva opa.

El grup industrial italià supedita la seva oferta a un compromís d'acceptació mínim del 75% del capital d'Ercros, en aquest cas procediria a excloure les accions de l'espanyola de la seva cotització a la borsa. En el cas que l'oferta es liquidés sense assolir el 75% per haver renunciat a la condició d'acceptació mínima, la companyia italiana analitzarà la conveniència de mantenir les accions d'Ercros cotitzades o llançar una opa d'exclusió.

Augment del 12%

La notícia ha agradat als mercats i les accions d'Ercros han començat la sessió d'aquest divendres a la borsa amb una forta pujada, de quasi el 12%. Ercros pujava un 11,75% i les accions de la companyia assolien un preu de 3,9 euros per títol, siperior al preu de l'oferta d'Esseco i també al de Bondalti.

stats