Economia 12/03/2019

Inkemia presenta preconcurs de creditors

L'empresa biotecnològica adopta la mesura després de la fallida emissió de deute del 2018

Ara
1 min
TECNOLOGIA PUNTERA Un investigador mira dins  d'un reactor a la planta pilot dels laboratoris Esteve, el grup empresarial fundat per Antoni Esteve Subirana el 1929.

BarcelonaL'empresa biotecnològica Inkemia ha presentat un preconcurs de creditors per mantenir la continuïtat de la societat, garantir l'evolució de les negociacions actuals amb diversos inversors i vetllar pels interessos dels accionistes, creditors, treballadors, clients i proveïdors, segons ha explicat l'empresa en un comunicat d'Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup ha recordat que no va aconseguir completar l'emissió de deute de 20 milions d'euros al 2018, sinó que es van acabar emetent i subscrivint bons per un import de 5 milions d'euros.

Inkemia ha indicat que, "a conseqüència d'haver obtingut només un 25% de l'emissió i subscripció desitjada", volen procedir a prendre noves mesures per augmentar la liquiditat i adaptar-ne el funcionament.

Entre les accions esmentades s'inclou la revisió de processos productius, l'adaptació progressiva de la partida de despeses i inversions en actius amb més liquiditat, és a dir, amb més facilitat de convertir-se en diners de manera immediata i sense pèrdues de valor i la venda d'actius que l'empresa no considera rendibles.

D'altra banda, el grup ha afirmat que està buscant nous inversors per a la societat matriu i les companyies que en tenen participacions, i està renegociant condicions amb els seus proveïdors i creditors financers.

stats