Economia 04/09/2019

La inspectora que va detectar 500 'riders' falsos autònoms serà directora de Treball de Madrid

La seva investigació va originar una sentència favorable als treballadors d'un jutjat de Madrid

Europa Press
1 min
La nova normativa europea protegirà els drets dels treballadors de plataformes a demanda.

MadridLa inspectora de treball María de Mingo serà la nova directora general de Treball de la Comunitat de Madrid. És la mateixa tècnica que va elaborar l'acta d'infracció que va donar com a resultat la sentència que considerava més de 500 'riders' de l'aplicació Deliveroo falsos autònoms. Ho va acordar ahir el consell de govern de la Comunitat de Madrid i confirma la seva incorporació a la conselleria d'Economia, Competitivitat i Ocupació que lidera l'independent Manuel Giménez.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A finals de juliol el jutjat social número 19 de Madrid va estimar la demanda interposada per la Tresoreria General de la Seguretat Social contra Deliveroo i va declarar que els prop de 500 repartidors demandants, coneguts com a 'riders', mantenien una relació laboral amb la companyia.

La demanda es va sustentar en l'informe de la Inspecció de Treball, elaborat per Mingo, que determinava que aquests repartidors estaven sota una "falsa aparença" d'autònoms per compte propi per "encobrir" una relació laboral ordinària amb Deliveroo.

María de Mingo és llicenciada en administració i direcció d'empreses per la Universitat Autònoma de Madrid (1997-2001) i, des del 2005, és funcionària de carrera del cos superior d'inspectors de treball i Seguretat Social, i ha treballat en les inspeccions de Biscaia i Guadalajara.

Des del 2014, Mingo exerceix funcions d'inspecció i coordinació inspectora en Seguretat Social i control del frau a la unitat especialitzada de Seguretat Social de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Madrid. En l'àmbit privat, va fer pràctiques no laborals al departament de comptabilitat del diari 'El País' (2000) i va treballar com a auditora júnior a l'empresa Deloitte (2001-2002).

stats