Economia 15/12/2012

Joan Carles Gallego, reelegit líder de CCOO amb el 69,01% dels vots

El congrés del sindicat també ha aprovat canvis importants en la directiva: el secretari general designarà directament la comissió executiva, que veurà reduïts els seus membres a la meitat

Efe
2 min
Josep Maria Álvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO), defensen el concert econòmic

BarcelonaJoan Carles Gallego ha estat reelegit aquest dissabte secretari general de CCOO de Catalunya amb el 69,01% dels vots dels prop de 700 delegats que participen en el X congrés del sindicat, que se celebra a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gallego, que va assumir el lideratge de CCOO el 2008 en substitució de Joan Coscubiela, seguirà d'aquesta manera al capdavant de l'organització durant quatre anys més, fins al 2016. La seva candidatura, l'única que aspirava a la secretaria general, ha obtingut un sòlid suport dels delegats en la segona jornada d'aquest congrés, en què finalment el sector crític no ha presentat una llista alternativa.

CCOO, el primer sindicat de Catalunya, amb 178.689 afiliats, ha aprovat en el marc d'aquest congrés importants canvis en la seva estructura directiva. El principal és que ara serà el secretari general qui designarà directament els seus més estrets col·laboradors, els membres de la comissió executiva, que a més veurà reduït notablement el nombre de membres.

Així, la directiva resultant d'aquest congrés estarà formada per nou membres, incloent-hi Gallego, mentre que fins ara l'integraven 22 persones. Si no hi ha imprevistos d'última hora, els altres membres de la comissió executiva seran Josep Maria Romero, Dolors Llobet, José Cachinero, Cristina Faciaben, Ricard Bellera, Montse Pérez, Vicenç Tarrats (del corrent crític) i Laura Pinyol.

Gallego proposarà aquests vuit noms en la primera reunió del consell nacional de CCOO, que tindrà lloc aquest diumenge al matí, per a la seva posterior aprovació. El líder de CCOO ha explicat que la decisió de reduir el número d'integrants de la comissió executiva no respon tant a una qüestió d'estalvi, sinó d'augment de l'eficiència de l'actuació sindical. "És una direcció més reduïda que gestionarà el dia a dia i que ha de permetre que el sindicat estigui més arrelat als centres de treball", ha assenyalat Gallego.

A més d'elegir el seu nou secretari general, el plenari del Congrés de CCOO de Catalunya ha aprovat avui amb el 74,77% dels vots l'informe general, mentre que el pla d'acció ha rebut el 69,72% dels suports. CCOO clausurarà aquest diumenge el seu X Congrés amb la presència del secretari general del sindicat a nivell estatal, Ignacio Fernández Toxo, i la proclamació oficial de Joan Carles Gallego com a líder de l'organització a Catalunya.

La unitat de CCOO i UGT, tema clau

També està previst que demà es presentin i sotmetin a votació tres resolucions importants: una sobre el dret a decidir de Catalunya, una altra sobre la unitat d'acció sindical amb UGT i una última sobre la lluita contra l'atur.

Precisament, la unitat d'acció de CCOO i UGT és un dels temes que han centrat aquest conclave sindical. Joan Carles Gallego ha assegurat avui que el seu objectiu és que els dos sindicats actuïn de forma unitària en l'àmbit dels centres de treball, incloent-hi els més petits, perquè la divisió sindical no faciliti que els empresaris imposin les seves tesis.

El líder de la UGT, Josep Maria Álvarez, es va mostrar aquest divendres obertament a favor de reforçar aquesta unió d'acció amb CCOO i anar fins i tot més enllà: "La unitat d'acció sindical per a la UGT no té límits", ha assegurat.

stats