Economia 11/10/2012

L'FMI demana "més temps" perquè Espanya pugui reduir el dèficit

Lagarde admet que les retallades tenen un fort efecte sobre el creixement. Adverteix que calen més "accions urgents" a la zona euro

Efe
1 min

TòquioLa directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha aplaudit de matinada les polítiques dels bancs centrals d'Europa, els EUA i el Japó, però ha advertit que calen més "accions urgents" a la zona euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa amb motiu de les reunions anuals de l'FMI i el Banc Mundial a Tòquio, Lagarde ha recordat que l'eurozona és l'"epicentre de la crisi" actual i, tot i que ha reconegut que els seus membres han pres accions per combatre-la, ha dit que "han de fer més i amb més rapidesa". L'FMI ha admès que les retallades tenen un fort efecte sobre el creixement.

Lagarde troba que països com Espanya, Portugal i Grècia necessiten "més temps" per implementar les polítiques d'austeritat destinades a corregir els desequilibris en els seus comptes públics. "De vegades és millor tenir més temps per a les polítiques d'austeritat, és el que preconitzem per a Espanya, per a Portugal, i també per a Grècia", ha dit l'exministra de Finances de França. En concret, Lagarde troba que Grècia "necessitaria" dos anys "per afrontar el programa de consolidació fiscal" imposat per la 'troica' (l'FMI, el Banc Central Europeu (BCE) i la Comissió Europea), cosa que implicaria retardar fins al 2016 la meta de reduir el dèficit al 2,1%.

Lagarde ha recordat que a Grècia l'FMI farà "tots els possibles" per ajudar que el país "torni a recuperar-se i, algun dia, pugui tornar als mercats i no requereixi una ajuda constant".

stats