Economia 23/12/2013

L'alcalde de Mataró, "satisfet" per les imputacions de Caixa Laietana per la venda de preferents

Joan Mora reclama la "recuperació moral" dels afectats i demana que "els causants de l'espoli paguin pel que van fer"

Acn / Ara
2 min

L'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), ha dit que sent "satisfacció" per l'admissió d'una querella contra set exdirectius de Caixa Laietana per la venda de participacions preferents i per l'anunci del jutge que als implicats se'ls prendrà declaració com a imputats.

Mora ha advertit que "cal una recuperació econòmica i moral" perquè "els causants de l'espoli paguin pel que van fer". En aquest sentit, ha qualificat de "molt positiu" que s'investigui una gestió que "no ha estat ben conduïda i que ha portat a ensorrar l'entitat". L'alcalde no ha descartat que l'Ajuntament es personi en la causa però ha dit que "li cal més informació sobre aquest cas concret". El jutge estima que hi podria haver un delicte d'estafa en la venda de preferents a una família de Vallgorguina, com avançava l'ARA en l'edició d'aquest dilluns.

L'expresident Josep Ibern, l'exdirector general Pere Antoni de Dòria i cinc exdirectius més hauran de comparèixer el proper 22 de gener al jutjat d'instrucció número 3 de la capital del Maresme. El jutge Jorge Juan Simarro ha estimat que hi podria haver un delicte d'estafa en la venda de preferents a una família de Vallgorguina que s'ha querellat contra aquests set exdirectius de Caixa Laietana, una entitat financera ara integrada dins el conglomerat Bankia.

El jutge ha demanat a Caixa Laietana Societat de Participacions Preferents SA que aporti al jutjat una còpia de tota la documentació que tingui relacionada amb la comercialització de participacions preferents i deute subordinat. El magistrat també ha enviat una sol·licitud al jutjat central d'instrucció número 4 de l'Audiència Nacional, que té oberta una investigació sobre la venda de preferents per part de Caja Madrid, també integrada a Bankia, per "poder valorar la possibilitat d'inhibir les presents diligències" al jutjat central en cas que hi hagi "connectivitat" entre els dos procediments. I ha anunciat que els querellats hauran de ser interrogats com a imputats, assistits per un advocat.

stats