Economia 05/09/2016

L'alemanya Helios compra Quirón, el líder hospitalari a Espanya

Formaran l'empresa d'hospitals privats més gran d'Europa

Europa Press
2 min
L'Hospital Quirón de Barcelona. Doughty Hanson fusionarà el grup hospitalari amb USP, en una de les grans operacions de capital risc de l'any a Espanya.

MadridL'alemanya Helios, propietat de Fresenius, ha comprat l'espanyola QuirónSalud, una unió fruit de la qual naixerà el grup sanitari més gran d'Europa, amb més de 100.000 empleats i 155 centres sanitaris i que mantindrà les dues marques, QuirónSalud a Espanya i Helios a Alemanya.

L'operació, però, està subjecta a l'aprovació reglamentària de les autoritats de la competència i es tancarà cap al quart trimestre del 2016 o el primer trimestre del 2017, segons han informat les dues companyies hospitalàries.

El fons de capital risc britànic CVC serà substituït així com a accionista de referència en el nou grup per l'alemanya Fresenius, que compta com a principal accionista amb una fundació sense ànim de lucre, Else Kröner-Fresenius-Stiftung, que té com a objectiu la investigació mèdica i el desenvolupament de projectes mèdico-humanitaris.

La gestió de QuirónSalud continuarà en mans de l'actual equip, que s'integrarà en la nova companyia per ser part del projecte de consolidació internacional. En aquest sentit, QuirónSalud dirigirà els projectes per a Llatinoamèrica.

El grup alemany, considerat des de fa temps el número u del sector a Europa, ha valorat QuirónSalud com una referència en el sector a escala internacional, ja que la companyia espanyola va aconseguir consolidar-se en poc temps entre les millors del continent europeu.

Actualment, la companyia gestiona 43 centres hospitalaris, 39 centres de dia i més de 300 centres de prevenció de riscos laborals a tot Espanya, amb 35.000 empleats.

Finalment, QuirónSalud i Helios han subratllat que comparteixen sensibilitats, trajectòria històrica i estratègies similars, de manera que la integració de les dues companyies es farà de forma ràpida i eficient. El nou grup, segons han indicat, també aportarà més amplitud de serveis als pacients tant espanyols com alemanys, ja que tindran accés als millors professionals, hospitals, equipaments i recerca.

stats