CRISI FINANCERA
Economia 19/05/2012

L'amnistia fiscal també inclourà els diners en efectiu del diner negre

Un esborrany de l'ordre que prepara Hisenda diu que només caldrà un ingrés al banc per poder blanquejar diners procedents de l'economia submergida

Ara
1 min

BarcelonaEl govern espanyol necessita que circulin diners i deixa en un segon terme la procedència. A l'esborrany que circula i que concreta l'amnistia fiscal s'hi inclouen també els diners en efectiu procedents de l'economia submergida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el text, l'executiu de Mariano Rajoy té previst que els diners en efectiu es puguin regularitzar només ingressant-los abans en algun compte bancari. La tributació d'aquests serà només del 10%.

El document diu que es podran posar en circulació amb aquestes condicions diners irregulars sempre que s'hagin facturat abans del 2010, però hi ha dubtes encara sobre com es podrà comprovar només amb un ingrés bancari en quin moment s'havien obtingut aquests diners.

Fins al moment, el reial decret d'amnistia aprovat el 30 de març pel consell de ministres recollia que l'amnistia seria només per a comptes i béns a l'estranger, però ara l'ordre obre la porta a regularitzar la moneda de l'activitat no declarada. Els fons s'hauran d'ingressar en bancs europeus que no siguin paradisos fiscals.

stats