Economia 20/11/2014

L'Audiència Nacional desestima el recurs de la CUP contra l'adjudicació de Catalunya Caixa a BBVA

El tribunal també obliga el partit polític a pagar les despeses del procés

Europa Press
1 min

BarcelonaL'Audiència Nacional ha desestimat el recurs contenciós administratiu presentat per la CUP en què sol·licitava la suspensió immediata de l'adjudicació de Catalunya Caixa a BBVA, una operació que es va tancar per 1.187 milions, tot i que l'Estat va arribar a injectar 12.052 milions d'euros per al seu sanejament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La sentència de l'Audiència Nacional no només desestima la suspensió de l'adjudicació sinó que, a més, condemna el partit polític a pagar les despeses del procés, i anticipa que més endavant es pronunciarà sobre la possible falta de legitimació del partit per iniciar el litigi.

La CUP va presentar el recurs a final de setembre ja que considerava que la mesura tenia com a objectiu "combatre la impunitat d'un forat de 12.000 milions d'euros", i va afegir que no volia que aquesta xifra l'acabessin pagant els ciutadans. El partit considera que les pèrdues milionàries contravenen l'interès general i defensa que el preu de la venda podria quedar reduït a 585 milions, cosa que no cobriria ni el 5% del cost públic del rescat.

stats