Economia 06/06/2015

L'empresa índia SMP Automotive inverteix 27 milions a seva planta de Polinyà

L'empresa és proveïdora de marques com Seat o Audi, i a Catalunya té altres fàbriques a Castellbisbal i Martorell

Efe
2 min
SMP Automotive és un proveïdor d'abast mundial de la indústria de l'automòbil. ARA

BarcelonaL'empresa índia del sector de l'automoció SMP Automotive Technology Ibèrica ha invertit 27 milions d'euros en l'ampliació de la seva planta de Polinyà. Ha instal·lat una nova línia de pintura per a para-xocs de vehicles i un magatzem automatitzat que garanteix el futur dels quasi 400 empleats de la planta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia és proveïdora de marques com Audi o Seat. A més de la de Polinyà, l'empresa té plantes a Castellbisbal, Martorell, Terol i Palència. També és present a Alemanya, Portugal, el Brasil, Mèxic, Eslovàquia i la Xina i compta amb 9.000 treballadors a tot el món.

El grup SMP és líder a Europa en la transformació de plàstics per a la indústria de l'automòbil i està especialitzat en panells de portes, para-xocs i panells d'instruments.

A més de la de Polinyà, l'empresa té plantes a Castellbisbal, Martorell, Terol i Palència. També és present a Alemanya, Portugal, el Brasil, Mèxic, Eslovàquia i la Xina i compta amb 9.000 treballadors a tot el món.

Des de finals del 2011, SMP pertany al grup indi Samvardhana Motherson, proveïdor mundial del sector de l'automoció que es dedica a tant a la fabricació de paraxocs com de cables, retrovisors, sistemes d'aire condicionat o il·luminació. Samvardhana Motherson té 70.000 treballadors a 25 països i compta amb 170 fàbriques.

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha participat aquest matí en la jornada de portes obertes que ha organitzat SMP per mostrar les seves noves instal·lacions. L'empresa ha rebut suport de l'àrea d'atracció d'inversions estrangeres d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat, segons ha informat el Govern.

A la trobada han assistit també l'alcalde de Polinyà, Ramon Mayoral; el president del grup Samvardhana Motherson, Vivek Chaand Sehgal, i el director general del grup, Andreas Heuser, a més de 1.300 persones entre treballadors de l'empresa i les seves famílies.

stats