Economia 18/11/2014

L'Estat fa marxa enrere en l'enviament del càlcul de la pensió als treballadors

L'executiu s'havia compromès a enviar informació a finals d'any perquè els cotitzants poguessin complementar-la amb plans de pensions privats

Ara
1 min
La ministra de Treball, Fátima Báñez, va dir ahir que fa dos mesos que treballen en el pla.

BarcelonaEls majors de 50 anys havien de rebre a finals d'aquest any una carta del ministeri d'Ocupació amb una estimació de la pensió pública que percebran quan els arribi el moment de la jubilació. Però el govern espanyol ha decidit congelar aquest pla, segons avança aquest dimarts el diari 'Cinco Días'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tractava d'una de les mesures que l'executiu va anunciar per conscienciar els treballadors quan va aprovar la reforma de les pensions (que les reduirà 'de facto' a la llarga) perquè els cotitzants poguessin anar planificant maneres de complementar-la amb plans privats de pensions, per exemple.

La idea de l'executiu era anar estenent cada cop l'enviament de cartes als empleats més joves perquè treballessin amb prou temps aquesta planificació dels seus ingressos al llarg de la vida laboral. Segons el diari, la paralització del pla és, de moment, 'sine die'.

stats