Economia 23/04/2018

L'Eurostat confirma que Espanya va complir l'objectiu de dèficit però continua a la cua d'Europa

L'Estat va sumar un dèficit del 3,1% sobre el PIB, el més elevat de la Unió Europea

Ara
1 min
Rajoy, pensatiu, aquest dissabte al Cercle d'Economia

BarcelonaEspanya va complir el 2017 amb l'objectiu de dèficit públic del 3,1% sobre el PIB, la xifra pactada amb Brussel·les per a l'any passat, segons ha confirmat aquest dilluns l'oficina d'estadística Eurostat. Així doncs, les administracions públiques espanyoles van sumar un dèficit de 36.233 milions d'euros, d'acord amb les estimacions d'Eurostat a partir de les dades que proporcionen els estats membres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant això, les dades no deixen l'Estat en una bona posició respecte al conjunt de països comunitaris. Espanya va marcar el dèficit més elevat de l'Europa dels 28 i, juntament amb Portugal (3%), va ser l'únic país que va arribar a la barrera del 3% o la va superar.

Pel que fa al deute públic, el d'Espanya va arribar als 1.144.298 milions d'euros durant l'any passat i va representar el 98,3% del PIB, el cinquè percentatge més elevat de la Unió Europea.

Les xifres són lleugerament superiors a les que va anunciar el govern espanyol el 26 de març, quan va precisar que el dèficit públic era de 35.758 milions, un 25,5% menys que el 2016 i equivalent al 3,07% del PIB. Tot i així, l'executiu ja va reconèixer aleshores que un cop s'incorporessin els 475 milions d'euros d'ajudes a les institucions financeres, la xifra del dèficit arribaria als 36.233 milions, un 3,11% del PIB.

stats