Economia 23/01/2013

Tanca l'històric fabricant de carrosseries d'autocars Noge i acomiada 93 persones a Arbúcies

L'empresa, que va superar un concurs de creditors el 2011, ha comunicat a la plantilla que la caiguda de comandes fa inviable afrontar els deutes acumulats amb els proveïdors

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl constructor de carrosseries d'autobusos i autocars Noge, una de les empreses històriques del sector a Arbúcies, tanca i acomiadarà els seus 93 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ofegada per la crisi i després d'anys de lenta agonia, segons explica el comitè d'empresa, la companyia va comunicar ahir que no es veu capaç de afrontar els deutes amb els proveïdors per la falta de comandes.

Des de CCOO, han criticat les formes de comunicar la notícia als treballadors, en el marc d'una reunió on els sindicats els van demanar quan pagarien el 60% del sou de desembre que encara devia l'empresa als treballadors.

"La plantilla tenia dret a saber quins eren els plans i a poder tenir marge per estudiar alternatives abans de saber que la decisió de tancar estava presa", han lamentat a l'ARA fonts del comitè.

Noge havia superat un concurs de creditors l'any 2011 després que l'esclat de la crisi frenés l'activitat i aboqués la companyia a la insolvència. El concurs va superar-se amb un acord amb els proveïdors per començar a tornar el deute (de més de 26 milions, segons els sindicats) a partir del 2014.

La davallada de comandes no només al sector privat sinó també per part de les administracions, que eren els darrers anys un client important per a l'empresa, expliquen que en només tres anys la plantilla de Noge s'hagi reduït a la meitat.

L'empresa havia estat un carrosser líder a Espanya, només per darrera d'Irizar, i havia arribat a produir 500 carrosseries cada any. Juntament amb Ayats, Indcar i Beulas formava part d'un sector industrial cabdal i històric per a Arbúcies.

stats