Economia 10/03/2015

Intervenen el Banc de Madrid i la Banca Privada d'Andorra

La Banca Privada d'Andorra ha estat acusada pels EUA de blanquejar diners del crim organitzat. Andorra ha intervingut el banc andorrà i el Banc d'Espanya la filial de Madrid

Ana
1 min
El cap de Govern en funcions, Toni Martí / M.T.

Andorra la VellaL'Institut Nacional de Finances andorrà ha intervingut la Banca Privada d'Andorra (BPA) després de rebre una denúncia dels Estats Units per presumptes actuacions de blanqueig de capitals. Segons ha anunciat el cap de Govern en funcions, Toni Martí, Andorra va ser informat ahir de la denuncia de les autoritats americanes. L'executiu va passar el cas a l'INAF, que va procedir a designar dos interventors per mantenir el funcionament de l'entitat. Hores després, el Banc d'Espanya ha intervingut també el Banc de Madrid, que també és propietat de la Banca Privada d'Andorra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Departament de Delictes Financers i Control del tresor (FinCEN) dels Estats Units ha emès un comunicat denunciant que els directius de BPA haurien facilitat transaccions de blanqueig de diners de persones relacionades amb organitzacions criminals, corrupció i tràfic de persones a través del sistema financer dels Estats Units. Els Estats Units asseguren que "durant anys, alts càrrecs de BPA han facilitat, sent-ne coneixedors, transaccions en nom de blanquejadors de diners que actuaven per organitzacions criminals transnacionals".

L'agència nord-americana diu que BPA va oferir "ajuda substancial" a Andrei Petrov, un blanquejador de diners que treballa per "organitzacions criminals russes implicades en corrupció", i que va ser arrestat a Espanya l'any 2013.

stats