Economia 10/02/2017

El centre logístic d'Amazon al Prat començarà a enviar paquets el 4 d'octubre

El gegant del comerç electrònic engegarà la selecció de personal per a les instal·lacions a partir del maig

Paula Solanas
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, visita les obres del centre logístic d'Amazon al Prat.

El Prat de LlobregatEncara no fa ni dos anys des que Amazon va signar l'acord per invertir més de 200 milions d'euros en un centre logístic al Prat, i el tret de sortida dels paquets que la companyia enviarà des d'aquestes instal·lacions ja té data. El gegant del comerç electrònic ha anunciat aquest dijous que el proper 4 d'octubre serà quan s'enviarà el primer paquet des del centre. Amazon vol que aquest estigui en ple funcionament per la propera campanya de Nadal

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa ja busca fins a 40 directius i tècnics per completar el seus equips i obrirà la selecció de personal per al centre a partir del maig. Segons Amazon, les instal·lacions donaran feina a 1.500 persones en tres anys i tindran una superfície de 63.000 metres quadrats, situades a la zona de Mas Blau. La companyia vol que aquesta localització es converteixi en "una porta estratègica d'entrada a Europa" i així ho ha destacat el seu director d'operacions per a Espanya i Itàlia, Fred Pattje durant la visita institucional que Amazon ha organitzat per mostrar les instal·lacions a les autoritats.

A l'acte hi han assistit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor; el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i la consellera delegada d'Acció, Núria Betriu.

Les obres, que es van iniciar el juliol de l'any passat, es completaran a la tardor del 2017. L'empresa ha destacat que hi ha més de 40 empreses involucrades en la construcció, de les quals el 80% són catalanes. Concretament, el centre comptarà amb 56 molls de càrrega i descàrrega i un aparcament per a 1.420 cotxes, 117 motos i 100 bicicletes.

"Una inversió que genera futur"

El president de la Generalitat ha destacat l'"encertada tria" d'Amazon amb el projecte del Prat i s'ha mostrat "entusiasta" amb "una inversió que genera futur i esperança". En aquest sentit, Puigdemont ha remarcat que l'aposta d'Amazon és important en tant que demostra "una vocació clara d'obrir-se cap al món" i se centra en un àmbit "de futur" com la logística i el comerç electrònic. També ha expressat la seva voluntat que l'empresa "arreli" a Catalunya.

D'altra banda, l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, ha assegurat que les obres han avançat en un "temps rècord" i complint els terminis. A més,ha recordat que l'espai on s'ha acabat fent el projecte, al polígon Mas Blau, havia rebut moltes ofertes, però sempre s'havia reservat per "un projecte industrial important". "Fins que va aparèixer Amazon", ha reconegut Tejedor.

stats