ECONOMIA
Economia 07/06/2012

El govern de Rajoy nomena Luis Maria Linde nou governador del Banc d'Espanya

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, destaca la independència i l'experiència del nou màxim responsable del banc regulador. L'exdirectora general del Tresor, Soledad Núñez, serà subgovernadora, després del pacte amb el PSOE

T. G.
1 min
Luis Linde, nou governador del Banc d'Espanya, i Soledad Núñez, nova subgovernadora / EFE

BarcelonaEl dilatat bagatge de coneixement del sistema financer espanyol i la independència política han estat les dues principals raons que ha destacat el ministre d'economia, Luis de Guindos, per justificar el nomenament de Luis Maria Linde com a nou governador del Banc d'Espanya. En la compareixença realitzada pel ministre la tarda del dimecres també ha anunciat el nomenament com a subgovernadora de l'exdirectora general del tresor, Soledad Núñez.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, Luis Maria Linde substituirà a Miguel Angel Fernández Ordóñez en el càrrec, que abandonarà l'11 de juny, el proper dilluns, un mes abans del previst. Precisament, els diversos grups parlamentaris s'han referit al avançament del relleu al capdavant del Banc d'Espanya. Luis de Guindos ho ha justificat tenint en compte que el dilluns proper les entitats financeres han d'enviar les seves previsions de requeriments nous de capital que necessiten. "Venen temps d'una gran exigència pel sistema financer", ha assegurat el ministre.

Linde té 67 anys. La seva edat va fer pensar en un primer moment que no era el candidat més ben situat, perquè s'haurà de jubilar als 70 anys, just a la meitat del seu mandat. Al final, però, el govern de Rajoy ha optat per l'experiència en un període molt important pel sistema financer. Linde ha ocupat ja alguns càrrecs al Banc d'Espanya. Primer com a director general del departament internacional, entre 1987 i 2000, data en la que va ser substituït per José Viñals, actualment al Fons Monetari Internacional (FMI)

stats