Economia 16/01/2017

Macrofusió europea en el sector de les ulleres

Essilor compra Luxottica, l'imperi de les ulleres de sol, per 23.000 milions d'euros, abans de donar lloc a la nova companyia

Ara
2 min
La nova companyia tindrà uns 140.000 treballadors a tot el món.

BarcelonaEl fabricant francès de lents Essilor, propietari de Varilux, ha assolit un acord per adquirir el 62% de les accions que Leonardo Del Vecchio, fundador de Luxottica, manté a la firma fabricant de marques com Ray-Ban o Oakley. L'acord inclou una segona fase en què Essilor farà una opa sobre la resta del capital social de l'empresa italiana en una fusió que donarà origen a un gegant europeu de 50.000 milions.

El hòlding luxemburguès Delfin, a través del qual els Del Vecchio controlen Luxottica, lliurarà totes les seves accions a Essilor a canvi d'entre el 31 i el 38% d'accions de la nova societat, que es dirà EssilorLuxottica. L'acord preveu també que el fabricant francès de lents llanci una opa sobra el total de Luxottica en un bescanvi d'accions a raó d'un títol de l'empresa italiana per 0,4 títols de la nova emissió d'Essilor, fet que valora la firma d'ulleres de sol en 23.000 milions d'euros.

"Segons una anàlisi preliminar, s'espera que el grup combinat generi progressivament sinergies d'ingressos i costos d'entre 400 i 600 milions d'euros a mitjà termini, que s'acceleraran a llarg termini", han manifestat les companyies en un comunicat.

La transacció es tancarà previsiblement durant la segona meitat d'aquest 2017 i el nou gegant tindrà una plantilla de 140.000 treballadors i presència en més de 150 països. Els ingressos combinats de les dues empreses haurien sumat el 2015 més de 15.000 milions d'euros, amb un resultat net d'explotació de 3.500 milions.

El president executiu de Luxottica, Leonardo Del Vecchio, passarà a ser el president executiu i conseller delegat d'EssilorLuxottica, mentre que el president i conseller delegat d'Essilor, Hubert Sagnières, en serà vicepresident i conseller delegat "amb els mateixos poders" que Del Vecchio.

Les accions de Luxottica han viscut en l'inici de la jornada una pujada a la borsa de Milà del 8,9%, mentre que els d'Essilor es disparaven més d'un 13% a la de París.

stats