Economia 09/07/2015

Manuela Carmena descarta una moratòria turística com la de Colau perquè no vol "ofegar" Airbnb a Madrid

"Nosaltres volem fer una ciutat sencera de turisme", proclama la nova alcaldessa de Madrid. "Que el turisme es difongui als barris", afegeix

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La nova alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, durant l'esmorzar informatiu aquest dijous a l'hotel Ritz de Madrid. EFE

MadridPle rotund aquest dimarts a l'hotel Ritz de Madrid. La nova alcaldessa de la ciutat, Manuela Carmena, ha reunit fins i tot més gent que el president del govern espanyol durant aquesta legislatura en un esmorzar informatiu en què s'ha dedicat a rebatre, un per un, les notícies que han aparegut les últimes setmanes sobre les seves intencions al capdavant del consistori. Poques concrecions però sí la voluntat d'estendre la mà a tots els actors. "Ho estudiarem", ha estat la frase més utilitzada per l'alcaldessa. No en va, tenia al davant els representants de totes les forces polítiques a Madrid i també importants empresaris i entitats socials. De l'encara líder del PP de Madrid, Esperanza Aguirre i també líder de l'oposició a l'Ajuntament, passant per la presidenta de la Comunitat de Madrid, la 'popular' Cristina Cifuentes, al president d'Unicef a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això sí, Carmena ha deixat clara una cosa: "no hi haurà cap moratòria per al turisme" a Madrid, a diferència de la decisió que ha pres Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i germana política de la la líder d'Ahora Madrid. L'alcaldessa de la capital espanyola vol fer "una ciutat sencera de turisme, que el turisme es difongui pels barris", que la ciutat es converteixi en un "museu".

En aquest sentit, i preguntada pels apartaments turístics que es venen a través de plataformes d'economia col·laborativa a internet com Airbnb, Carmena s'ha compromès a estudiar el tema. Això sí, però en cap moment pretén "ofegar" la iniciativa, si bé creu que cal estudiar que se "solidaritzin" a l'hora de pagar impostos.

stats