Barcelona-Madrid

“A Madrid hi ha més moviment i llocs on fer xarxa”

Natàlia Boadas va arribar a Madrid encara no fa un any per obrir-se pas com a guionista

2 min
Natalia Boadas
Dossier Barcelona-Madrid: qui està en decadència? Desplega
2.
“A Madrid no tenen ni idea de la realitat de Barcelona”
3.
“A Madrid hi ha més moviment i llocs on fer xarxa”

MadridNatàlia Boadas (Riudellots de la Selva, 1993) va anar a Barcelona a estudiar comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i d’allà en va sortir amb un projecte que finalment TV3 va dur a la pantalla. Es tracta de la sèrie Les de l’hoquei, que inicialment va ser el TFG d’un grup d’alumnes. Amb aquest èxit sota el braç, i després de passar bona part de la pandèmia al seu poble, ara és una de tants professionals catalans del món de l’audiovisual que s’han traslladat a Madrid a buscar-se la vida com a guionistes. Per què? Doncs perquè és on es concentra el gruix de la indústria, les productores i també les grans plataformes. "Que què és el que més em va cridar l’atenció quan vaig arribar? Sens dubte els bars, n’hi ha moltíssims; aquí la gent sempre té plans per anar-hi, sigui dilluns o sigui divendres", explica amb un somriure.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta sociabilitat està relacionada amb un fet objectiu: a Madrid hi va molta gent a guanyar-se la vida i, per tant, necessiten espais on trobar-se. "Aquí la DAMA, l’entitat que aplega els guionistes, organitza trobades cada setmana, i també pots anar a les projeccions de l’Acadèmia del Cinema Espanyol i trobar-te amb directors o actors", diu Boadas. "A Madrid hi ha més moviment que a Barcelona, hi ha molts llocs on fer xarxa, molts esdeveniments culturals i, per tant, és més fàcil trobar feina", afirma. Després d’uns mesos d’incertesa, la Natàlia explica que des del maig va encadenant projectes i ha trobat una certa estabilitat treballant per a productores com Zeta Studios, responsable de la sèrie Élite, o Suma Content, la dels coneguts Javis.

Sense el turisme de Barcelona

"Aquí no hi ha tant volum de turisme com a Barcelona i tinc la sensació que és una ciutat més segura. Pots anar caminant a les quatre de la matinada des de Chueca fins a La Latina sense tenir sensació d’inseguretat", relata. "També és veritat que de seguida em va cridar l’atenció la quantitat de policia que hi ha", puntualitza. També destaca que a Madrid es marquen més les diferències socials que a Barcelona: "Els pijos aquí van amb els seus mocassins i camises de marca, els veus sobretot si vas als barris rics", diu.

Coincideix que Barcelona és una ciutat més amable per al vianant que Madrid, però que a la capital espanyola és molt més fàcil integrar-se. "De fet, no he conegut gairebé ningú de Madrid, tots som de fora, i això fa que sigui més fàcil fer amics perquè tothom està igual. Però sí, és cert que aquí són més oberts", concedeix. Sobre el tòpic del facherío de Madrid, reconeix que no s’ha trobat amb cap episodi desagradable: "Potser és perquè en l’entorn en què em moc, que és el de la cultura, la gent no sol ser de dretes. De fet, normalment valoren molt Barcelona", conclou.

Dossier Barcelona-Madrid: qui està en decadència?
Vés a l’ÍNDEX
stats