Economia 04/07/2016

Mango aprima l'estructura societària per estalviar

La firma ja va començar la reestructuració l'any passat amb el traspàs de la seva filial del negoci 'online' a la matriu

Júlia Manresa
2 min
Isak Andic és el president de Mango, amb seu a Palau-solità i Plegamans.

BarcelonaMango no només està canviant les línies de roba. Aquest dilluns la firma catalana presidida per Isak Andic ha anunciat una reorganització de la seva estructura societària amb l'objectiu de racionalitzar costos. Després de tancar definitivament la renovació de la cúpula directiva amb la marxa d'Enric Casi, antic director general, la societat principal sota la qual opera aquesta firma, Mango Mng Holding, absorbirà tres societats més que aportaran tots els seus actius i passius a la matriu.

Tal com ha avançat Mango en un comunicat, la reorganització de la seva estructura societària passa perquè Mango Mng Holding SAU absorbeixi Mango Mng SL, Mango MNG Capital SL i Kapit Admint SL. De fet, l'estructura corporativa de Mango queda ara reduïda a una sola societat principal. Tal com va avançar aquest diari, aquesta reestructuració ja es va posar en marxa l'any passat, quan Mango va començar a traspassar el negoci 'online' a la matriu. Una portaveu de l'empresa explica que aquesta fusió ja ha culminat, i un cop liquidades aquestes tres societats Mango quedarà només penjant d'una sola matriu, Mango Mng Holding SAU.

"La fusió per absorció es farà mitjançant l'aportació de tots els actius i passius de les societats absorbides", explica la companyia en un comunicat. Després d'aquesta operació, que es va tancar al mes passat, el consell d'administració de Mango no patirà cap modificació i, per tant, continuarà tenint Isak Andic a la presidència, Jonathan Andic i Daniel López com a vicepresidents i Carlos Costa i Toni Ruiz com a consellers.

Aquesta fusió "respon a la voluntat de racionalitzar els costos de l'estructura actual, que suposarà la simplificació de les obligacions de caràcter mercantil, fiscal, comptable, administratiu i de consolidació de comptes", afirma el comunicat.

stats