Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

La incertesa torna als mercats i la prima de risc tanca en els 546 punts bàsics

L'Íbex posa el fre als guanys i cau prop d'un 1% després de quatre jornades consecutives en verd

La prima de risc, el sobrecost del deute espanyol sobre la referència alemanya, ha tornat a viure una important escalada després que dijous passat, unes declaracions de Mario Draghi l'impulsessin a la baixa i li fessin perdre més de 100 punts en quatre dies. Avui, però, ha recuperat prop d'una quarta part d'aquesta caiguda i ha tancat en els 546 punts bàsics. Així, l'interès sobre el bo espanyol a 10 anys es negociava en el mercat secundari al 6,75%.

Els mercats de renda variable també han reflectit les incerteses dels inversors, que han començat a vendre per recuperar les plusvàlues de quatre dies d'importants pujades. l'Íbex 35 ha perdut un 0,94% i ha tancat en el 6.738 punts amb Repsol encapçalant les pèrdues.

La petroliera ha perdut un 3,70% i l'ha seguit Inditex, que s'ha deixat un 3,14%. Darrere seu s'hi ha situat Mapfre, amb una caiguda del 2,50%.

Els valors que han mantingut els números verds han estat Bankia, que ha guanyat un 8,42, Grifols un 4,15% i Bankinter un 3,79%.

La resta de borses europees han viscut una jornada de pèrdues moderades amb Frankfurt caient un 0,03%, Paris un 0,87%, Milà un 0,62% i Londres un 1,02%.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT