Serveis
Economia 19/11/2021

Marlex obre 20 oficines fora de Catalunya i preveu superar els 100 M€ aquest any

La companyia gironina de selecció de personal ha contractat 250 nous treballadors aquest any

2 min
Els germans Àlex i Marc Sanabras, segon generació al capdavant de Marlex.

BarcelonaEl covid va posar en pausa els plans d'expansió de Marlex i ara la recuperació els ha accelerat. La companyia gironina de selecció de personal ha obert 20 oficines fora de Catalunya aquest 2021 per primera vegada en els seus 25 anys d'història i ha contractat 250 treballadors per iniciar una nova etapa de creixement. Aquest desembarcament ha començat per la regió del nord-est d'Espanya i en ubicacions com la Comunitat de Madrid (hi tenen 10 oficines), l'Aragó, la Rioja o Navarra. "És molt per sobre del que pensàvem que podríem fer", admet Àlex Sanabras, segona generació al capdavant del grup amb el seu germà Marc Sanabras.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia compta amb 55 delegacions arreu de Catalunya, on va començar a implantar el seu model de recursos humans "de proximitat". "Necessitem conèixer cada mercat de prop i ser-hi sobre el terreny. No pots seleccionar des de la distància i el client ho valora perquè, com en la banca, al sector més aviat es tanquen oficines", apunta Sanabras. Marlex s'ha especialitzat en sectors com la indústria, l'alimentació, les farmacèutiques o el comerç electrònic, que no han patit tant l'impacte d'aquesta crisi com els serveis. L'empresa va acabar el primer any de pandèmia amb una facturació de 83 milions d'euros, una mica per sota dels 87 del 2019, però des del quart trimestre del 2020 torna a estar per sobre dels nivells precovid.

Aquest 2021 Marlex preveu superar per primer cop els 100 milions d'euros d'ingressos i arribar a una plantilla d'uns 400 empleats. El seu objectiu per al 2023 és assolir 50 oficines fora de Catalunya i més de 100 en total. L'any vinent l'empresa vol continuar aquesta expansió al País Valencià i Euskadi i més endavant seguir amb la resta de la península Ibèrica.

Recursos humans "de proximitat"

A diferència d'altres competidors de selecció de personal, el grup es dirigeix principalment al mercat de les petites i mitjanes empreses i també ofereix als seus clients la possibilitat de contractar a través seu treballadors temporals qualificats per a projectes concrets. "Intentem posar el focus en la selecció i per això no hem entrat en altres sectors com la formació", diu Sanabras. En l'últim any Marlex també ha invertit en reforçar els seus serveis corporatius, repartits entre Barcelona, Girona i Sant Cugat, i la digitalització de l'empresa.

stats