ECONOMIA
Economia 20/09/2011

El Govern deixarà les noves retallades per l'any vinent

L'auditoria eleva el dèficit del 2010 al 4,2% del PIB. El conseller Andreu Mas-Colell ha insistit que la situació s'havia de "reconduir" perquè era "insostenible". El 2012 la Generalitat pagarà en interessos 8 vegades el pressupost de Cultura

Roger Tugas
1 min
Andreu Mas-Colell / ACN

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El Govern de CiU descarta més retallades per a aquest any a banda de les ja previstes després de conèixer els resultats de l'auditoria encarregada a l'empresa Deloitte. L'infome no dóna gaire sorpreses però eleva el dèficit del 2010 al 4,2% del PIB, quatre dècimes més del previst inicialment, fins als 8.352 milions d'euros. El 2012, però, sí que caldrà treure de nou les tisores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, el Govern afrontarà la difícil situació financera reprogramant alguns pagaments plurianuals. A més, ha confirmat que hi haurà una nova emissió de bona aquesta tardor.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Mas-Colell ha explicat que el Govern estudiarà "amb cura extrema" els suggeriments que fa Deloitte. El conseller ha explicat de forma gràfica com s'ha arribat a aquesta situació. "Un de cada 3 euros que es va gastar el 2010 no tenia cobertura d'impostos darrere".

El titular d'Economia creu que, de moment, es podran mantenir els objectius de dèficit del 2,4% pel 2011 i l'1,3% pel 2012. El conseller ha assegurat que no caldrà aplicar noves retallades, més enllà de les que ja s'han fet. De tota manera, tampoc ho ha descartat, i ha dit que cal estar alerta a l'evolució econòmica.

Andreu Mas-Colell ha dit que l'informe posa de manifest que "la situació s'havia de reconduir perquè era insostenible". També ha assegurat que les retallades haurien d'haver començat fa dos anys. El 2012 la Generalitat pagarà en interessos 8 o 9 vegades el pressupost de Cultura.

L'informe de Deloitte ha costat 885.000 euros, IVA inclòs.

stats