Economia 06/11/2017

MásMóvil perd 148 milions d'euros fins a l'octubre

L'operadora ha patit més per l'impacte de la comptabilitat del convertible d'ACS

Agències
1 min
Másmóvil compra Yoigo per 612 milions i ja és el quart operador

BarcelonaEl grup de telefonia MásMóvil ha perdut 148,1 milions d'euros els primers nou mesos de l'any, enfront dels 200.000 euros que va caure el mateix període del 2016. L'augment de les pèrdues es deu, bàsicament, a l'impacte negatiu que ha tingut la comptabilitat del convertible d'ACS, segons ha informat avui la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), MásMóvil (que va adquirir Yoigo i Pepephone l'any passat) ha informat que, sense aquests impactes extraordinaris, el grup va tenir un benefici net ajustat de 45,1 milions fins al setembre, 16 vegades més que els 2,8 milions del mateix període del 2016.

MásMóvil ha explicat que la comptabilitat del convertible d'ACS, que ja ha sigut refinançat, impacta negativament en el benefici net en 141 milions, la majoria comptabilitzat en el primer semestre de l'any, al qual se sumen uns altres 27 milions per l'interès dels convertibles tant de Providence com d'ACS.

El grup s'ha recuperat durant el tercer trimestre

Entre gener i novembre, la companyia va tenir uns ingressos de 949,2 milions, un 16% més, i un resultat brut d'explotació (ebitda) recurrent de 168,4 milions, un 87% més. La companyia -que ha millorat la previsió per al 2017 i espera arribar a un resultat brut d'explotació recurrent de 235 milions d'euros- ha destacat que en el tercer trimestre va entrar en guanys i va obtenir un benefici net de 3 milions d'euros, en comparació amb les pèrdues d'1 milió d'ara fa un any.

stats