Economia 04/02/2016

MAT Holding busca adquisicions a l’Amèrica Llatina i la Xina

Tanca 2015 amb un augment del 37% dels ingressos

Elena Freixa
2 min
MAT Holding busca adquisicions a l’Amèrica Llatina i la Xina

L’empresa catalana MAT Holding, especialitzada en sistemes de tractament d’aigua i productes fitosanitaris, ha tancat el 2015 amb un important salt endavant. Els ingressos van créixer un 37%, fins als 220 milions d’euros, i per primer cop més de la meitat de la facturació va venir dels mercats internacionals. La companyia estudia noves oportunitats, com ara una fàbrica a l’Amèrica Llatina per créixer al sector dels fitosanitaris, segons va explicar a l’ARA el conseller delegat, Pau Relat. “És un mercat on intentarem guanyar una bona posició i per això cal produir localment”, va afegir. De fet, l’empresa ja va fer una primera adquisició en aquesta direcció l’any passat, quan va comprar l’empresa peruana Hidroval (dedicada a la gestió i el control d’aigües), i també busca més empreses de perfil similar en països propers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En paral·lel hi ha un altre focus prioritari d’expansió que és l’Àsia. L’empresa ja té una filial comercial a la Xina, però també reconeix que a mitjà termini caldrà produir-hi localment per créixer amb més força en aquest mercat i els de l’àrea de l’Àsia-Pacífic que l’envolten. En aquests mercats, l’empresa vol posar el focus en el negoci dels fitosanitaris, que l’any passat va representar el 55% dels ingressos del grup (l’empresa no vol revelar quins van ser els seus resultats). El 2016, segons Relat, es planteja com un any de consolidació de les operacions recents que ha dut a terme l’empresa, però això no vol dir que es deixi d’explorar el mercat.

L’empenta d’Israel

La clau del salt de facturació de MAT Holding ha sigut la compra de l’empresa israeliana Dorot a finals del 2014, que ja va ser plenament integrada al grup durant l’any passat. El 60% del creixement s’explica per aquesta operació, que va fer que l’exportació del grup en el negoci de l’aigua es dupliqués. MAT Holding va quedar-se la planta de Dorot amb 300 empleats i va passar de ser només venedor a fabricar els seus sistemes de tractament d’aigua. De fet, la divisió va impulsar un 70% la facturació en només un any.

MAT Holding és un grup empresarial familiar català amb seu a Parets del Vallès. Té una fàbrica a Mollet i una altra a Xest. En total, el grup té prop de 600 treballadors i presència en més de 70 països dels cinc continents.

stats