BORSA
Economia 30/01/2013

L'Íbex-35 perd el 0,82% i abandona els 8.600 punts

El mercat del deute empeny la prima de risc a pujar cinc punts, fins als 352

Lluís Goñalons
2 min
Interior de la borsa de Madrid / EFE

BarcelonaL'Íbex-35 ha encadenat una tercera jornada de pèrdues. Si dilluns abandonava els 8.700 punts, aquest dimecres ha acomiadat la cota dels 8.600 amb una caiguda del 0,82%. El principal indicador ha retrocedit 71,10 punts i ha tancat en els 8.571,9 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

És la tercera ensopegada consecutiva del selectiu espanyol aquesta setmana, i aquest dimecres ha vingut marcada pel descens de la banca, però no només per això. Les males dades macroeconòmiques de l'últim trimestre als Estats Units han acabat d'enfonsar els resultats de la majoria de mercats europeus aquest dimecres.

Tot i el predomini aclaparador de les vendes a l'Íbex-35, la millora de la confiança del consumidor de la zona euro, que continua en terreny negatiu, ha contribuït a fer que les vendes no fossin majors.

Així doncs, els valors que més han contribuït a la davallada de l'indicador Íbex-35 han estat Sacyr, un 3,84%; FCC, un 3,48%, i Acerinox , un 3,29%. D'altra banda, els valors que més han guanyat han estat Inditex, un 2,47%; Mediaset, un 2,06%, i Endesa, un 1,77%.

Els inversors del mercat del deute han dilatat la prima de risc –el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a deu anys i termòmetre de la confiança dels mercats en l'economia de l'Estat– cinc punts bàsics i ha tancat en els 355.

Pel que fa al rendiment del bo espanyol a deu anys, ha augmentat fins al 5,23%, mentre que el 'bund' alemany s'ha pagat a un interès de l'1,71%.

Europa s'aboca a les pèrdues

Onada de pèrdues als principals selectius europeus. L'índex Euro Stoxx ha caigut un 0,62%; París, un 0,54%; Londres, un 0,25%; Frankfurt, un 0,47%, i Milà ha viscut la precipitació més accentuada amb un 3,36%.

Més optimisme als mercats asiàtics

Nova jornada de guanys a la majoria de mercats borsaris asiàtics. A tots menys al de Kuala Lumpur (Malàisia). L'encarregat de liderar els guanys als parquets asiàtics ha estat l'indicador japonès, Nikkei, que ha arribat al màxim registre en gairebé tres anys.

La borsa de Tòquio, amb un augment del 2,28%, ha pujat gràcies a la solidesa dels resultats presentats per les empreses nipones i pel vistiplau que ha donat el nou govern liderat per Shinzo Abe a un pressupost rècord per al 2013.

L'indicador Kospi ha pujat un 0,43%; l'índex general de Xangai ha tancat amb una pujada a la cotització diària de l'1%; a Hong Kong, l'índex de referència, Hang Seng, ha pujat un 0,71%; la borsa de Singapur ha sumat un 0,80%, i a Tailàndia, la borsa de Bangkok ha pujat un 0,81%. En canvi, qui ha trencat el registre homogeni d'alces ha estat Malàisia. El parquet borsari de Kuala Lumpur ha cedit un 0,59% aquest dimecres.

stats