Laboral

Vaga parcial d'Amazon a Espanya just després del Black Friday

CCOO convoca una aturada d'una hora per torn als centres logístics coincidint amb el Cyber Monday

ARA
2 min
Amazon a El Prat de Llobregat, Barcelona

BarcelonaCCOO ha convocat una vaga parcial a Amazon els dies 27 i 28 de novembre –coincidint amb el Cyber Monday, la jornada de forts descomptes en el comerç electrònic fixada per al dilluns posterior al Black Friday, que se celebra enguany el 24 de novembre– que afectarà tots els centres d'Espanya. El sindicat crida els treballadors de la multinacional logística a secundar aturades d'una hora per torn com a protesta pels salaris baixos, la "insuficient" protecció de la salut laboral i els "continus problemes de gestió" per part del departament de recursos humans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Tot i les diverses propostes que s'han presentat a Amazon, no s'ha produït cap acostament real per part de la companyia que doni una solució global al conjunt dels centres de treball", ha lamentat CCOO, que critica la multinacional perquè no ofereix "cap sortida raonable" al conflicte. El sindicat critica que Amazon paga "els salaris mínims del sector de cada província" i considera que aquesta és una decisió que "no és encertada ni justa".

Justament quan s'acosta una de les grans jornades consumistes en el calendari de la multinacional, CCOO posa la mirada en el seu departament de recursos humans, a qui acusa de no compensar amb millores suficients l'exigència que recau cada dia en la plantilla dels centres logístics. "Ens trobem amb errors de cobrament i de confecció de la nòmina, una falta de claredat en els conceptes a la mateixa nòmina, molta dificultat de gestió, no concessió dels permisos i fallades en la gestió de les vacances i de la jornada laboral", ha enumerat el sindicat.

Dubtes en la prevenció de riscos

CCOO ha constatat que l'externalització dels diferents departaments locals de recursos humans d'Amazon "ha empobrit i empitjorat la situació". El sindicat lamenta que hi ha una "insuficient" protecció de la salut del personal, tenint en compte la càrrega física de moltes de les feines que es fan en els magatzems de la companyia. "Hem comprovat, de la mà d'Inspecció de Treball, que el sistema de gestió d'accidents implantat per Amazon està amagant possibles fallades en les mesures de seguretat", avisen. En aquest sentit, l'organització destaca que la conseqüència directa d'aquest problema és que no s'apliquin les mesures de prevenció necessàries: "Si no es reconeix el problema, no s'hi pot donar solució".

La plantilla d'Amazon se suma a les protestes dels treballadors de la cadena de moda sueca H&M, després que la CGT també hagi convocat una jornada de vaga aquest divendres pel Black Friday.

stats