Economia 05/03/2015

Soria assegura que el Midcat entrarà en funcionament "al voltant" del 2020

Brussel·les confirma que la construcció del gasoducte que travessarà els Pirineus per Catalunya començarà el 2016.

Laia Forès
1 min
NEGOCIACIÓ 
 El ministre José Manuel Soria és qui ha de donar sortida al conflicte.

Brussel·lesEl gasoducte Midcat, que ha de travessar els Pirineus per Catalunya per portar gas a Europa, començarà a bombejar "al voltant" del 2020, segons ha revelat aquest dijous el ministre d'Indústria i Energia, José Manuel Soria. Precisament aquest dimecres al vespre, Mariano Rajoy i els líders de França i Portugal es van comprometre a impulsar el projecte, que a hores d'ara està paralitzat per decisió de França.

De fet, la Unió Europea considera una prioritat reforçar les interconnexions energètiques i, entre elles, el Midcat. Sobretot després dels problemes de subministrament de gas que pateixen alguns països europeus pel conflicte entre Rússia -un dels principals subministradors de gas a la UE- i Ucraïna. Projectes com el Midcat són suceptibles de rebre cofinançament europeu a través del pla Juncker.

El comissari europeu d'Energia i ex ministre del PP, Miguel Arias Cañete, ha dit que la construcció del gasoducte Midcat es llançarà el 2016, però no ha confirmat quan entrarà en funcionament. "Dependrà de les dificultats que puguin tenir els permisos administratius i la realització tècnica de l'obra", ha subratllat.

stats