El ministre d'Economia diu ara que la pujada de les pensions és puntual i no es vincularà a l'IPC

Escolano assegura en una entrevista a 'El País' que és un pacte per al 2018 i el 2019

El ministre d'Economia, Román Escolano, assegura en una entrevista publicada al diari 'El País' que la pujada de les pensions anunciada pel govern del PP és puntual, i que les pensions no quedaran lligades a l'evolució de l'índex de preus al consum (IPC).

Escolano assegura en l'entrevista sobre la millora de les pensions: "Són increments puntuals perquè pensem que en aquests moments l'economia espanyola creix al voltant del 3%, i aquest pot ser un factor de distribució del creixement econòmic".

Preguntat pel canvi de criteri del govern del PP, que proposava una pujada de les pensions de només un 0,25% i ha acabat acceptant en l'acord de pressupostos amb el PNB apujar-les segons l'IPC, el ministre afirma que "el que diu el pacte amb el PNB és que hi ha un compromís puntual, extraordinari, per apujar les pensions durant el 2018 i el 2019", i afegeix que això "no és una vinculació de les pensions a l'IPC".

El ministre desvincula aquesta pujada de les pensions de la sostenibilitat del sistema. "S'ha fet una crida a tots els grups polítics perquè negociïn en el Pacte de Toledo un acord, en les actuals circumstàncies econòmiques, que doni sostenibilitat al sistema i tingui consens polític", indica Escolano.

A més, el ministre explica que "el que s'ha pactat és compatible amb el manteniment de l'objectiu de dèficit", i indica que la denominada 'taxa Google' o impost a les tecnològiques amb què es vol pagar la pujada de pensions s'aplicarà a les mateixes companyies que en altres països, és a dir, a les grans tecnològiques.

Més continguts de