Economia 21/06/2019

Miquel y Costas busca negoci en el veto al plàstic

En la producció de l’empresa perd pes el paper de fumar, que el 2016 representava un 52%

X.g.
2 min
Jordi Mercader Miró, president de Miquel y Costas & Miquel, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa Unió Europea ha prohibit l’ús de canyetes per a begudes i altres productes de plàstic. Un veto del qual la paperera catalana cotitzada Miquel y Costas & Miquel vol treure partit, segons va explicar ahir el president de la companyia, Jordi Mercader Miró. “La UE pressiona per la substitució del plàstic, i aquest és un element que ens pot afavorir”, va dir el president de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, l’empresa ja ha començat a fer alguns d’aquests productes substitutius, com ara canyetes de paper, que requereixen una tecnologia avançada perquè el líquid o els llavis no quedin contaminats pels colorants, especialment si tenim en compte que els líquids molt sovint són calents o freds. Altres exemples són les safates per col·locar-hi carn i altres aliments que hi ha als lineals dels supermercats, que ara són de porexpan, o la substitució de les fibres de plàstic que permeten termosegellar les bosses de te o les càpsules de cafè.

En la producció de l’empresa perd pes el paper de fumar, que el 2016 representava un 52% i el 2018 va baixar al 46%, mentre que en guanyen altres productes més industrials i tecnològics.

La paperera va celebrar ahir la seva junta d’accionistes i va anunciar que invertirà 50 milions d’euros entre aquest any i el 2020 per augmentar al voltant d’un 10% la producció. La companyia, a més, estarà amatent per comprar alguna companyia si sorgeix l’ocasió, una inversió que quedaria al marge d’aquests 50 milions. “Tenim un balanç molt fort, excés de tresoreria i una important capacitat d’endeutament”, va indicar Jordi Mercader.

L’any 2018 la companyia va incrementar les vendes un 6,7% respecte a l’any anterior, fins als 259,3 milions d’euros, i va estancar el benefici net en els 37,3 milions, un 0,6% superior al de l’any anterior, impulsat pel bon comportament de la línia del tabac i els productes industrials.

stats