Economia 25/07/2018

Miquel y Costas compra la valenciana Clariana

La companyia adquirida factura 17 M€ i està especialitzada en paper de color

Dani Cordero
1 min
JORDIMERCADER: "Podem vendre tan car com els alemanys"

BarcelonaMiquel y Costas advertia fa un mes que emprendria adquisicions per reforçar la seva fortalesa en el sector paperer. Aquest dimecres ha anunciat que ha adquirit la companyia valenciana Clariana, amb seu a Vila-real (Castelló), una plantilla de 80 persones i una facturació de 17 milions d'euros. La paperera catalana ha evitat revelar el preu d'adquisició.

Amb l'operació, des de la companyia catalana s'assegura que s'aconseguirien sinergies operatives i comercials. Clariana està especialitzada en la fabricació de paper de colors i té vocació exportadora: ven a l'exterior el 60% de la seva facturació. A la seva planta de Vila-real té capacitat per produir més de 20.000 tones de paper a l'any.

Miquel y Costas articularà la compra a través de la seva matriu Miquel y Costas & Miquel i la seva filial Anónima Payá Miralles. El grup assegura ampliar la seva gamma de productes i reforçar el seu lideratge al mercat espanyol en papers especials.

La companyia que presideix Jordi Mercader preveia fer un esforç inversor per adquirir empreses i créixer a partir de l'any vinent. Fonts pròximes al grup asseguren que aquesta adquisició no estava prevista i que ha sigut fruit d'una oportunitat puntual. A més, aquest any es preveia invertir 36 milions d'euros per millorar la capacitat dels seus centres de producció.

stats