Economia 18/06/2014

Miquel y Costas continuarà l'expansió amb l'entrada a Filipines i Brasil

Invertirà 30 milions d'euros entre 2014 i 2015

Xavier Grau
2 min
Jordi Mercader, president del grup Miquel y Costas.

BarcelonaEl grup paperer català Miquel y Costas & Miquel vol continuar la seva expansió internacional i aquest any pensa entrar a Filipines i Brasil, segons ha explicar aquest dimecres el president de la companyia, Jordi Mercader. A Filipines la companyia vol ser-hi perquè és el primer mercat de la fibra que s'extreu de l'abacà, i que s'utilitza per fer les borses de te. En el cas del Brasil, vol tenir una implantació comercial per la seva importància com a mercat, però no descarta en un futur tenir implantació industrial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Jordi Mercader, en una trobada prèvia a la junta d'accionistes, ha explicat que la companyia té previst invertir uns 30 milions d'euros entre 2014 i 2015, una gran part a la millora de les plantes que té a Sant Adrià de Besòs, a la comarca de l'Anoia, a Tortosa, i a València.

La companyia, que ha posat en marxa una nova fàbrica aquest any, Terranova Papers, continua tenint com ha principal producte el paper de fumar, tot i que va perdent pes -ara suposa el 70% de la xifra de vendes però el 57% de la producció- i s'està centrant en innovar en altres productes, com els papers tecnològics, d'alimentació o d'usos industrials.

Mercader ha explicat que la sortida del capital de Banco Mare Nostrum -que tenia un 20% herència de Caixa Penedès- ha estat coberta amb facilitat amb l'entrada de nous accionistes, bàsicament fons, que a més han doblat més volum de cotització. Amb uns 360 milions de capitalització, Miquel i Costas té un pay out d'un 26% del benefici. Tot i la crisi, ha augmentat entre el 6% i el 7% anual la retribució a l'accionista i el preu de l'acció s'ha multiplicat per 2,6 des del 2010.

Miquel y Costas va tancar 2013 amb unes vendes de 190 milions d'euros, un 4,4% menys que l'any abans, i un benefici net de 27,1 milions, l'1,1% menys. Tot i això, el flux de caixa net generat va pujar a 42,5 milions, la qual cosa permet mantenir l'alt nivell d'inversions i una bona posició de tresoreria, amb un deute financer net molt baix, de 7,4 milions.

stats